Szent-Györgyi Sportágválasztó

  •  
  •  
  •  

Évente 6 alkalommal tervezzük megvalósítani olyan sportrendezvényeket, melyeken különféle sportágakkal ismerkedhetnek meg diákjaink szakemberek által. Ezek a sportágak a következők: kerékpározás, kosárlabdázás, kézilabdázás, streetball, futball, jóga, aerobik, gördeszka, roller, asztalitenisz, tenisz, tájfutás, teremfutás, lövészet, íjászat, falmászás.


Szent-Györgyi sportágválasztó rendezvény (korcsolya, jégkorong, floorball)

2019. december 5.

December 5-én diákjainkkal és a külsős vendégekkel 12 órakor buszra ültünk és Hatvanba utaztunk a jégpályára. A programot szervező vállalkozó nagy szeretettel fogadta a kis csapatot.
Megérkezésünket követően először a vállalkozó ismertette a jégpályán lezajló programokat, megbeszélték a viselkedési és a sportolási szabályokat a balesetek elkerülése végett, majd diákjaink és a kísérőik a pályázat által biztosított eszközökkel birtokba vették a jégpályát. Nagy örömmel vetették bele magukat a korcsolyázásba, s miután jól elfáradtak a korcsolyázásban, pihenő gyanánt profi jégkorongcsapat bemutatóját láthatták. Fantasztikus technikákat mutattak be, majd a gyerekeinkkel vegyesen egy barátságos mérkőzésre került sor. Akiben még maradt energia, folytathatta a korcsolyázást, míg azok akik már fáztak, a pályázat által nyújtott forró teával és meleg étellel pihenhették ki magukat. Miután mindenki jóllakott és visszaadtuk a kikölcsönzött korcsolyákat, elbúcsúztunk vendéglátóinktól, és elindultunk vissza Visontára, ahol a tornatermünkben kissé melegebb körülmények között kipróbálhattuk a floorballozást a sportágválasztó előadójának irányításával, melynek óriási sikere volt gyerekek és szülők körében egyaránt. A sportszervező nagyon jó technikákkal látta el a gyerekeket, s bemutatót tartott a helyes eszközhasználatról. Ezek után, pihenésképpen az interaktív táblán korcsolya versenyeket és jégkorongmérkőzések részleteit néztük meg közösen, ahol az előadó elmagyarázta a versenyszabályokat és az aktuális versenyeredményeket. Ez alatt a pályázat által biztosított ételeket-italokat fogyasztottuk el.
Fantasztikus program volt, mindenki nagyon élvezte, s balesetmentesen zártuk le.


Szent-Györgyi Sportágválasztó rendezvény: asztalitenisz, kerékpározás

2019. november 19.

A sportágválasztó foglakozásait az előadó vezette be az egészség fontosságának az ismertetésével és a mozgás szerepével az egészségmegőrzésben, majd a két sportág alapjaival, kialakulásával, történelmével, a kerékpárok fajtáinak a bemutatásával, a sportágak versenyezési lehetőségeiről, a mindennapi életben betöltött szerepével ismertette meg a tanulókat interaktív formában. Láthattak a gyerekek nagyon különleges kerékpárokat pl. szögletes kerekű, kis és nagy kerekűt, hátrafele haladót, elektromos kerékpárt. Az előadó bemutatta az asztaliteniszhez tartozó eszközöket, majd elmagyarázta a játékszabályokat, s a Visontai Asztalitenisz Egyesület tagjai profi bemutatót tartottak


Szent-Györgyi Sportágválasztó rendezvény: kosárlabda, kézilabda, futball
2019. október 25.

Az előadó elsőként az egészség fontosságának az ismertetésével és a mozgás szerepének az egészségmegőrzésben, majd a három sportág alapjaival, kialakulásával, a mindennapi életben betöltött szerepével ismertette meg a tanulókat interaktív formában. Bemutatta a sportágak kiemelkedő személyeit, a legújabb labdákat, majd elmagyarázta a mindig megújuló játékszabályokat.

Elkísérte az előadót pár leigazolt játékos is, akik bemutatót tartottak kézilabdázás terén.

Iskolánk aktív, leigazolt focistái is bemutatót tartottak.

Zenés bemelegítés után a tanulók csoportokat alkottak, és elkezdődtek a sportmérkőzések a három labdajátékban. A bíró szerepét az előadó végezte el, aki lebonyolította a szabályos meccseket, mivel hivatalos játékvezetői engedélye van.

A délután nagyon jó hangulatban telt el, minden résztvevő egyaránt jól elfáradt. Az állóképességet és a koordinációs készséget, koncentrációt egyaránt fejlesztettük. Minden fő izomcsoportot megmozgató mozgással dolgoztak a nap folyamán, majd a végén egy kis evésre-ivásra is sor kerülhetett, melyet a pályázati program biztosított a számunkra. A sportágválasztó rendezvényen a felnőttek is próbára tehették ügyességüket, akik a tanulókkal együtt űzhették a sportokat. A sporteszközöket a pályázat biztosította a résztvevők számára.

A legsikeresebb még mindig a kézilabda a diákjaink körében, rendszeresen játszanak a GYKK színeiben a legügyesebbek.

Ezeket a sporteszközöket és a sportágakat a különféle iskolai rendezvényeken, mint a Sport- és gyereknap, Szent-Györgyi hét, valamint az osztályrendezvényeken is be tudjuk iktatni a programokba.


Szent-Györgyi Sportágválasztó rendezvény: íjászat, lövészet, tájfutás


Szent-Györgyi Sportágválasztó rendezvény: tenisz, gördeszka, roller


Szent-Györgyi Sportágválasztó rendezvény: jóga és aerobik

A sportágválasztó foglakozásait az előadó vezette be az egészség fontosságának az ismertetésével és a mozgás szerepével az egészségmegőrzésben, majd a két sportág alapjaival, kialakulásával, a mindennapi életben betöltött szerepével ismertette meg a tanulókat interaktív formában.
A sportág választón az aerobik 3 különböző területét próbálhatták ki a résztvevők.
A gyerekek az aerobik alap lépéseit próbálhatták ki, valamint a Fitball segítségével fejleszthették állóképességüket. A gyerekek szülei és az érdeklődő felnőttek a step aerobik különböző lépéskombinációit sajátíthatták el, némi erősítés mellett dinamikus slágerekre.
A jóga foglakozásokon a jóga alapjait sajátították el a tanulók és a felnőtt résztvevők, majd a korosztályoknak megfelelő gyakorlatsort végezhettek el a résztvevők.
Az órák nagyon jó hangulatban teltek, kicsik és nagyok egyaránt jól elfáradtak.
Az állóképességet és a koordinációs készséget, koncentrációt egyaránt fejlesztettük. Minden fő izomcsoportot megmozgató gyakorlatsorokat végezhettek, a végén streching gyakorlatokkal lezárva, megnyugtatva a testet.
A gyerekek a mindennapokban is találkozhatnak ezzel a mozgásformával a testnevelés órák elején a bemelegítéskor,  a sportnapokon és a kézilabdás találkozókon egyaránt.
A célunk az volt, hogy a gyerekek szeressék a gimnasztikát, más megközelítésből tapasztalják meg különleges eszközök segítségével zenére. A streching fontosságát tapasztalják meg.