Szent-Györgyi Olimpia

  •  
  •  
  •  

Szent-Györgyi Albert gondolata szerint: Az iskola dolga, hogy megtaníttassa velünk, hogyan kell tanulni, hogy felkeltse a tudás iránti étvágyunkat, hogy megtanítson bennünket a jól végzett munka örömére és az alkotás izgalmára, hogy megtanítson szeretni, amit csinálunk, és hogy segítsen megtalálni azt, amit szeretünk csinálni.

Kölyökatlétika 2019. május

Hóvirág túra: Gyöngyös-Sárhegy- pálosi tanösvény, Hollókő sziklamászás 2019. április 10.


Téli Szent-Györgyi Sí Olimpia 2019. február 22.

A Hótaposó túra zárásaként, a síelni jól tudó tanulóknak lehetőségük nyílott arra, hogy Mátraszentistvánban (az Országos Sí Diákolimpia helyszínén), részt vegyenek a Téli Szent-Györgyi Sí Olimpián.


Hótaposó túra a Mátrában 2019. február 18-21.

A Kilométergyűjtő verseny keretein belül, február 18-21. között-4 napon keresztül – az iskola összes tanulója és pedagóguskísérőik, túrát tettek a havas Mátrában.

 


Kölyök Atlétika

A célcsoport tagjait az 1. és 2. osztályos tanulókat, illetve két vendégcsapatot és kísérőiket meghívtuk a rendezvényre.

A gyermekek 3 versenyszámban mérethették meg magukat: F1-es pálya, gerelyhajítás, béka-ugrás. Ezeken a versenyszámokon csapatokban vettek részt, külön a lányok és a fiúk.
A program egy közös megnyitóval kezdődött, ahol az iskolánk igazgatója köszöntötte a versenyzőket és a kísérőiket, majd jó szerencsét kívánva útjukra bocsájtotta a gyerekeket.
A verseny helyszíne a közeli sportpálya volt. A versenyszámokon a gyerekek forgószínpad szerűen vettek részt. Az egyes versenyszámok mérésében, pontozásában 8.-os diákok segédkeztek.
Az egyik versenyszám a F1-es pálya volt, mely guruló átfordulással kezdődött, majd tartalmazott szlalom- és gátfutás részt. A gyerekek váltófutásban haladtak végig a pályán. A béka-ugró számban a versenyzők helyből távolugrással igyekeztek minél messzebbre jutni közös erővel. Gerelyhajításnál pedig az számított kinek jut legmesszebbre a gerelye.
A gyermekek nagy izgalommal és lelkesedéssel vettek részt minden számban.

A verseny alatt a gyermekek a pályázat által biztosított ásványvízzel tudták felfrissíteni magukat, pihenésképpen pedig tejszeletet fogyasztottak, az eredményhirdetésre várva a résztvevők hamburgert és gyümölcslevet fogyasztottak.

A nap zárásaként került sor az eredményhirdetése, melyen az eredményes versenyzők és felkészítőik a pályázat által biztosított érmeket kaptak.


Iskolai Ki mit tud?

2018. április 4-én tartottuk az iskolai Ki mit tud?-ot. Megnyitó műsorunkban felléptek a nagycsoportos óvodások, akiket két óvónő és a vezető óvónő kísért el, majd az igazgatónő megnyitó beszéde következett. Ezután a Madách Színház színészei musicaleket énekeltek, programjuk végén A muzsika hangja c. dallal tették interaktívvá a műsort a közönség számára, a produkciókat a pályázati összegből finanszíroztuk.
14.00 órától 16.15 óráig tartott az alsó tagozatosok bemutatkozása 50 produkcióval, verseket szavaltak, népdalokat énekeltek egyénileg és csoportosan, népmeséket mondtak.
Közben fellépett a Visontai Népdalkör is, népdalokat énekeltek citerakísérettel, népviseletbe öltözve. Majd vendégként végignézték  a tanulók produkcióit.

A szünetben a pályázati keretből megvendégeltük a Visontai Népdalkör tagjait és a visontai óvodásokat. Frissen sült croiassant, üdítőt, ásványvizet kaptak, minden vendégünk ajándékkal és köszönő oklevéllel tért haza.
A fellépő tanulókat és a zsűri tagjait is megvendégeltük. A zsűri elnöke az igazgató asszony volt, tagjai iskolánkban tanító ének és magyartanár, nyugdíjas pedagógus és tantó végzettségű családsegítő kolléga, akivel napi kapcsolatban állunk. Ők is ajándékkal és köszönő oklevéllel tértek haza.

16.30- tól  17.30-ig a felsősök 26 produkciót mutattak be a fent említett témakörökben. A tanulókat is megvendégeltük.

Az esemény napján minden tanuló emléklapot és müzli szeletet kapott, a pályázatból vásároltuk.

A hangosítást a pályázati keretből finanszíroztuk.

Április 5-én reggel került sor az eredményhirdetésre. Sok ajándékkal, szép oklevelekkel tértek haza a diákok.

100 tanuló volt részese a rendezvénynek, sikeresen szerepeltek, minden osztály, osztályfőnök, szaktanár részt vett a lebonyolításban. Körülbelül 40 szülő nézte végig a rendezvényünket.

Nagy sikernek, érdeklődésnek örvendett az iskolai Ki mit tud? rendezvényünk.


Téli Szent-Györgyi Olimpia

Az olimpia résztvevői pénteken felutaztak Kékestetőre, ahol megrendezésre került a Téli Szent-Györgyi Sí Olimpia. A délelőtt folyamán sokat gyakoroltak a versenyzők, majd 7 kategóriában álltak rajthoz a tanulók. Mindenki nagy izgalommal indult a versenyen. 7 arany, 7 ezüst és 13 bronzérmet osztottunk ki, és a 3 kísérő pedagógus is indult a versenyen felnőtt kategóriában. Mindenki tudásának legjavát adta a két forduló során. A verseny után, délután még szabad síelésre is sor került, majd a csodálatos nap zárásaként a tanulók szánkóztak egy nagyot és hóembert építettek a sok hóból.
A túra végeztével teáztak tanulóink a Tetőterasz étteremben, miközben elfogyasztották az iskolából elhozott uzsonnát. A síverseny után meleg ebéddel lepték meg a szervezők a sí versenyzőket. Az étkezést és a tanulók utaztatását és a sípálya bérleteket is a pályázat által biztosított szervezők biztosították számunkra.

A sí verseny nagyon jól sikerült, a gyerekek nagyon élvezték, és jövőre is szeretnék megismételni. Reméljük, hogy jövőre is ilyen szerencsés, havas telünk lesz, és újra átélhetjük ezt a nagyszerű kalandot.