Konyhatündérek

  •  
  •  
  •  

A műhely havonta egy alkalommal tart egy foglakozást szaktanárok vezetésével és meghívott civilek bevonásával, melynek keretén belül főzőtevékenységeket valósítanak meg


Konyhatündérek főzőműhely – 20. alkalom: Erdélyi mézeskalács

2019. december 7.

Az előkészületek után, a foglalkozás elején megbeszéltük a gyerekekkel a konyhai higiénia fontosságát, melyre folyamatosan figyelnünk kell. Szétosztottuk a feladatokat, csoportokat alkottunk. Miközben folyt a munka, megbeszéltük a dió felhasználási módjait, a télen használt fűszerek (gyömbér, szegfűszeg, fahéj) fontosságát, ezekhez a vendégek is hozzáfűzték élményeiket. Előkészítettünk egy edényt, amibe a száraz hozzávalókat (liszt, porcukor, szódabikarbóna, fűszerek) kevertük először össze. Ezután a mézet a kissé megmelegített margarinnal dolgoztuk össze, majd hozzáöntöttük a száraz keverékhez. A jól összegyúrt tésztát folpackkal becsavartuk, majd 1 óra hosszára megpihentettük a hűtőben. A tésztát a pihentetést követően szétdaraboltuk, hogy mindenkinek jusson belőle, majd a diákok nyújtófa segítségével kinyújtották a tésztát és különböző karácsonyi formákat nyomtak ki belőle. Magokkal, dióval, gyöngyökkel díszítették és tették be a sütőbe, ami 10 perc alatt készre sült. A gyerekek nagyon aktívan és tevékenyen vettek részt, örömmel tevékenykedtek.
Mindezek után a terítésre került sor, majd közösen fogyasztottuk el a mézeskalácsot.
A gyerekek a pakolásban, mosogatásban is kivették részüket.


Konyhatündérek zárórendezvénye

 2019. december 6.

Miután összegyűltek a program résztvevői- a diákok, a meghívott vendégek, a szervező pedagógusok-, a bemutatkozás és a program ismertetése után interaktív előadás keretében a diákok előadást hallottak a helyes táplálkozásról, környezettudatos szokásokról, melyet az előadók mutattak be prezentációval színesítve interaktív formában. Az elméleti ismereteket a reform ételek, alapanyagok, kóstolásával mélyíthették el a résztvevők. Hangsúlyosabb szerepet kapott a téli vitaminforrások bevitele, lehetséges megoldásai, amire rengeteg példát láthattak és kóstolhattak a gyerekek. Közben az előadók által hozott zöldségek, gyümölcsök felhasználásával különféle állatfigurákat készíthettek el, melyeket megcsodálhatta a közönség.
A pályázat által kialakított tankonyhában az előadók bemutatták az energiatakarékos ételkészítési eljárásokat is, amit nagy figyelemmel kísértek a vendégek. Az itt elkészült ételeket meg is kóstolhatták a résztvevők.
A program végeztével egy reform menüt kaptak ajándékba a tanulók, mely a program során megbeszélt egészséges alapanyagok felhasználásával és energiatakarékos eljárással készültek, és kaptak mellé egy kis szaloncukor desszertet is a mikulás alkalmával. A reform menü salátát, zsiradék nélküli húst, sütőtököt és muffinokat tartalmazott, amit jóízűen fogyasztottak el a diákok.
Nagyon érdeklődőek és aktívak voltak a gyerekek, hozzászóltak az előadáshoz, sokat jelentkeztek. Hasznos információk birtokába jutottak, melyeket otthon is szívesen elmesélnek a szüleiknek. Szívesen vennének részt máskor is hasonló témában bemutatón.


Konyhatündérek főzőműhely–19. alkalom: Borzas csirkemell párolt zöldséggel

2019. november 15.

Az előkészületek után, a foglalkozás elején megbeszéltük a gyerekekkel a konyhai higiénia fontosságát, melyre folyamatosan figyelnünk kell. Szétosztottuk a feladatokat, csoportokat alkottunk. Előkészítettünk egy nagy tálat, amibe a húst felvágtuk, megmostuk. A csirkemellt sóval, borssal megfűszereztük, felvert tojásba megforgattuk és elhelyeztük a tepsiben, ráhelyeztük a fokhagymadarabokat, majd reszelt krumplival borítottuk be a tetejét. Amíg sült a hús, addig a párolt zöldséget készítettük el. A gyerekek nagyon aktívan és tevékenyen vettek részt.
Mindezek után a terítésre került sor, majd közösen fogyasztottuk el a borzas csirkemellt, párolt zöldséggel.
A gyerekek a pakolásban, mosogatásban is kivették részüket.
Mindenki kedvet kapott az otthoni elkészítéshez. A program elérte célját, élményt nyújtott mindenki számára.

 


Konyhatündérek főzőműhely – 18. alkalom: Nutellás palacsinta

 2019. október 4.

Az előkészületek után, a foglalkozás elején megbeszéltük a gyerekekkel a konyhai higiénia fontosságát, melyre folyamatosan figyelnünk kell. Szétosztottuk a feladatokat, csoportokat alkottunk. Előkészítettünk egy nagy tálat, majd a palacsinta tészta hozzávalóit beletettük. A gyerekek nagyon aktívan és tevékenyen vettek részt.
Kis pihenő idő után kisütötték a palacsintákat, s mogyorókrémmel ízesítettük őket.
Mindezek után a terítésre került sor, majd közösen fogyasztottuk el a desszertet.
A gyerekek a pakolásban, mosogatásban is kivették részüket.
Mindenki kedvet kapott az otthoni elkészítéshez. A program elérte célját, élményt nyújtott mindenki számára.
A program során a pályázat által biztosított alapanyagokat és eszközöket használtuk fel.

 


Konyhatündérek főzőműhely – 17. alkalom: Őszi gyümölcssaláta

2019. szeptember 13.

Az előkészületek után, a foglalkozás elején megbeszéltük a gyerekekkel a konyhai higiénia fontosságát, melyre folyamatosan figyelnünk kell. Szétosztottuk a feladatokat, csoportokat alkottunk. Miközben folyt a munka, megbeszéltük a szőlő felhasználási módjait, az egyéb őszi gyümölcsök fontosságát, ezekhez a vendégek is hozzáfűzték élményeiket. Előkészítettünk egy edényt, majd a salátába szánt gyümölcsöket tisztították, darabolták. A gyerekek nagyon aktívan és tevékenyen vettek részt, örömmel tevékenykedtek.

Mindezek után a terítésre került sor, majd közösen fogyasztottuk el a desszertet.

A gyerekek a pakolásban, mosogatásban is kivették részüket.

Mindenki kedvet kapott az otthoni elkészítéshez. A program elérte célját, élményt nyújtott mindenki számára.

A program során a pályázat által biztosított alapanyagokat és eszközöket használtuk fel.

 


Konyhatündérek főzőműhely – 16. alkalom: Gyümölcsturmix

Az előkészületek után, a foglalkozás elején megbeszéltük a gyerekekkel a higiénia fontosságát, melyre folyamatosan figyelnünk kell. Szétosztottuk a feladatokat, csoportokat alkottunk. Miközben folyt a munka, megbeszéltük a fodormenta felhasználási módjait, milyen széles körben alkalmazzák. Sok diák nem ismerte, ezért csippentettek leveléből, megkóstolták, megszagolták fűszeres illatát. Előkészítettünk egy edényt, amibe a gyerekek a megmosták a mentát és a citromot. A citrom héját lereszelték. Málnát és epret használtunk fel a turmix alapjául. A gyerekek nagyon aktívan és tevékenyen vettek részt, örömmel tevékenykedtek. Forgószínpadszerűen igyekeztünk megoldani azt, hogy mindenki minden tevékenységben részt vegyen. Mézzel és fahéjjal ízesítettünk, hogy még egészségesebb legyen az elkészített innivaló.
Utána kiadagoltuk, majd közösen fogyasztottuk el a desszertet.
A gyerekek a pakolásban, mosogatásban is kivették részüket.
Mindenki kedvet kapott a turmixos italok elkészítéséhez, könnyebbsége motiválta a gyerekeket, hogy otthon is megpróbálkozzanak majd vele. A program elérte célját, élmény volt mindenki számára.


Konyhatündérek főzőműhely – 15. alkalom: Francia saláta készítése
2019. május 22.

A gyerekek a műveletsort megbeszélték, felosztották a tevékenységeket, mit kell időben hamarabb elkezdeni. A pucolás, főzés, darabolás után az öntet elkészítése következett. A recept alapján dolgoztak végig, mi csak felügyeltünk, így az önállóságuk is erősödött a konyhai tevékenységekben. A gyerekek nagyon aktívan, és tevékenyen vettek részt, örömmel dolgoztak. Az idősek most inkább felügyelték a munkát, illetve beszélgettek a gyerekekkel, majd a terítésben közösen tevékenykedtek, és közösen fogyasztottuk el a salátát.
A gyerekek a pakolásban, mosogatásban is kivették részüket.
Mindenki kedvet kapott az otthoni elkészítéshez. A program elérte célját, élményt nyújtott mindenki számára.
A program során a pályázat által biztosított alapanyagokat és eszközöket használtuk fel.


Konyhatündérek főzőműhely – 14. alkalom: Húsgolyó készítése
2019. április 16.

A gyerekek darabolták a hagymákat, pirítottak, keverték a hozzávalókat. A recept alapján dolgoztak végig, mi csak felügyeltünk, így az önállóságuk is erősödött a konyhai tevékenységekben. A gyerekek nagyon aktívan, és tevékenyen vettek részt, örömmel dolgoztak. A sütésben mi és az idősek vettek részt, a gyerekek a terítésben tevékenykedtek. Majd közösen fogyasztottuk el a sütit.
A gyerekek a pakolásban, mosogatásban is kivették részüket.
Mindenki kedvet kapott az otthoni elkészítéshez. A program elérte célját, élményt nyújtott mindenki számára.
A program során a pályázat által biztosított alapanyagokat és eszközöket használtuk fel.


Konyhatündérek főzőműhely – 13. alkalom: Tavaszi muffin készítése

2019. március 20.

A recept alapján dolgoztak végig a csapatok, mi csak felügyeltünk, így az önállóságuk is erősödött a konyhai tevékenységekben. A gyerekek nagyon aktívan, és tevékenyen vettek részt, örömmel dolgoztak. A sütésben mi és az idősek vettek részt, a gyerekek a terítésben tevékenykedtek. Majd közösen fogyasztottuk el a sütit.
A gyerekek a pakolásban, mosogatásban is kivették részüket.
Mindenki kedvet kapott az otthoni elkészítéshez. A program elérte célját, élményt nyújtott mindenki számára.
A program során a pályázat által biztosított alapanyagokat és eszközöket használtuk fel.


Konyhatündérek főzőműhely – 12. alkalom: Farsangi fánk

2019. február 20.

 


Konyhatündérek főzőműhely – 11. alkalom: Sertés tokány készítése

2019. január 23.

Az előkészületek után, a foglalkozás elején megbeszéltük a gyerekekkel a konyhai higiénia fontosságát, melyre folyamatosan figyelnünk kell. Szétosztottuk a feladatokat, csoportokat alkottunk. Feldaraboltuk, megtisztítottuk a húst, hagymát, fokhagymát, feldaraboltuk a savanyú uborkát. Sütés közben beszélgettünk arról, milyen tokányokat ismernek, a vendégek is hozzáfűzték tapasztalataikat. A gyerekek nagyon aktívan, és tevékenyen vettek részt, örömmel tevékenykedtek. A tésztát feldarabolták, majd sós vízben megfőzték, leszűrték.
Mindezek után a terítésre került sor, majd közösen fogyasztottuk el a sültet.
A gyerekek a pakolásban, mosogatásban is kivették részüket.
Mindenki kedvet kapott az otthoni elkészítéshez. A program elérte célját, élményt nyújtott mindenki számára.
A program során a pályázat által biztosított alapanyagokat és eszközöket használtuk fel.

 


Konyhatündérek főzőműhely – 10. alkalom: Karácsonyi mézeskalács sütése

2018. december 1.

 


Konyhatündérek főzőműhely – 9. alkalom: Húsétel készítése

2018. november 22.

Az előkészületek után, a foglalkozás elején megbeszéltük a gyerekekkel a konyhai higiénia fontosságát, melyre folyamatosan figyelnünk kell. Szétosztottuk a feladatokat, csoportokat alkottunk. Feldaraboltuk, megtisztítottuk a húst, hagymát. Megbeszéltük a főzési folyamatot, mit, mikor teszünk bele, mivel fűszerezzük. a főzés ideje alatt ötleteket gyűjtöttünk, milyen ételek elkészítéséhez tudjuk felhasználni, mit készíthetünk belőle. A vendégek is hozzáfűzték élményeiket. Előkészítettünk egy nagy edényt, amibe vizet forraltunk a tésztának, melyet összedaraboltak a gyerekek, akik nagyon aktívan, és tevékenyen vettek részt, örömmel tevékenykedtek.
Mindezek után a terítésre került sor, majd közösen fogyasztottuk el a pörköltet.
A gyerekek a pakolásban, mosogatásban is kivették részüket.
Mindenki kedvet kapott az otthoni elkészítéshez. A program elérte célját, élményt nyújtott mindenki számára.
A program során a pályázat által biztosított alapanyagokat és eszközöket használtuk fel.

 


Konyhatündérek főzőműhely – 7. alkalom: Szüreti desszert

2018. szeptember 25.

Az előkészületek után, a foglalkozás elején megbeszéltük a gyerekekkel a konyhai higiénia fontosságát, melyre folyamatosan figyelnünk kell. Szétosztottuk a feladatokat, csoportokat alkottunk. Miközben folyt a munka, megbeszéltük a szőlő felhasználási módjait, az egyéb őszi gyümölcsök fontosságát, ezekhez a vendégek is hozzáfűzték élményeiket. Előkészítettünk egy edényt, majd a salátába szánt gyümölcsöket tisztították, darabolták. A gyerekek nagyon aktívan és tevékenyen vettek részt, örömmel tevékenykedtek.
Mindezek után a terítésre került sor, majd közösen fogyasztottuk el a desszertet.
A gyerekek a pakolásban, mosogatásban is kivették részüket.
Mindenki kedvet kapott az otthoni elkészítéshez. A program elérte célját, élményt nyújtott mindenki számára.

A program során a pályázat által biztosított alapanyagokat és eszközöket használtuk fel.


Konyhatündérek főzőműhely – 6. alkalom: Nyári turmixos italok

2018. június 29.

A célcsoport tagjait, a 4. osztályos tanulókat és az Idősek Napközis Otthon képviselőit meghívtuk a klub foglalkozására. A tanulók szüleit tájékoztattuk a programról, a főzéshez szükséges eszközök listáját, eszközöket összeírtuk, összeállítottuk a délután menetrendjét.

A műhely célja:

  • a turmixgép használata, turmix italok megismerése, beszélgetés a meghívott vendégekkel erről,
  • közös tevékenység közben a csapatmunka kihangsúlyozása,
  • esztétikus terítés és a nyári turmix elfogyasztása.

A foglalkozás felépítése is ezeknek a céloknak a megvalósítása köré épült.

Az előkészületek után, a foglalkozás elején megbeszéltük a gyerekekkel a konyhai higiénia fontosságát, melyre folyamatosan figyelnünk kell. Szétosztottuk a feladatokat, csoportokat alkottunk. Miközben folyt a munka, megbeszéltük a turmixital összeállítását és a vendégek is hozzáfűzték élményeiket. Előkészítettük a hozzávalókat, majd a megfelelő sorrendben adagolva összeállítottuk az innivalót. Több változatot készítettünk, tejjel, tejszínnel és erdei gyümölccsel, mentával gazdagítva ezt a könnyű nyári finomságot. A gyerekek nagyon aktívan és tevékenyen vettek részt, örömmel tevékenykedtek. Forgószínpadszerűen igyekeztünk megoldani azt, hogy mindenki minden tevékenységben részt vegyen.

Mindezek után a terítésre került sor, majd közösen fogyasztottuk el az elkészített finom nyári turmixot.

A gyerekek a pakolásban, mosogatásban is kivették részüket.

Mindenki kedvet kapott a turmixos italok elkészítéséhez, könnyebbsége motiválta a gyerekeket, hogy otthon is megpróbálkozzanak majd vele. A program elérte célját, élmény volt mindenki számára.

A program során a pályázat által biztosított anyagokat és eszközöket használtuk fel.


Konyhatündérek főzőműhely – 5. alkalom: Mascarponés finomságok

2018. június 25.

A célcsoport tagjait, a 4. osztályos tanulókat és az Idősek Napközi Otthon képviselőit meghívtuk a klub foglalkozására. A tanulók szüleit tájékoztattuk a programról, a főzéshez szükséges eszközök listáját, eszközöket összeírtuk, összeállítottuk a délután menetrendjét.

A műhely célja:

  • a Mascarpone sajtból készült ételek megismerése, beszélgetés a meghívott vendégekkel erről,
  • közös tevékenység közben a csapatmunka kihangsúlyozásával elkészíteni az édességet,
  • esztétikus terítés, majd a desszert közös fogyasztása.

A foglalkozás felépítése is ezeknek a céloknak a megvalósítása köré épült.

Az előkészületek után, a foglalkozás elején megbeszéltük a gyerekekkel a konyhai higiénia fontosságát, melyre folyamatosan figyelnünk kell. Szétosztottuk a feladatokat, csoportokat alkottunk. Miközben folyt a munka, megbeszéltük a Mascarpone sajt eredetét, felhasználási módjait és a vendégek is hozzáfűzték élményeiket. Sok diák nem ismerte ezt az olasz eredetű sajtot. Előkészítettünk egy edényt, amibe a gyerekek a Mascarponéhoz hozzákeverték a túrót, tejfölt, porcukrot és az erdei gyümölcsöket. A gyerekek nagyon aktívan és tevékenyen vettek részt, örömmel tevékenykedtek. Forgószínpadszerűen igyekeztünk megoldani azt, hogy mindenki minden tevékenységben részt vegyen.

Mindezek után a terítésre került sor, majd közösen fogyasztottuk el a desszertet.

A gyerekek a pakolásban, mosogatásban is kivették részüket.

Mindenki kedvet kapott, még a kérték a receptet is elkérték. A program elérte célját, élményt nyújtott mindenki számára.

A program során a pályázat által biztosított alapanyagokat és eszközöket használtuk fel.

 


Konyhatündérek főzőműhely – 4. alkalom: Friss, zöld tavaszi ételek, csirkemellsaláta készítése

A célcsoport tagjait, a 4. osztályos tanulókat és a Védőnőt meghívtuk a klub negyedik foglalkozására. A tanulók szüleit tájékoztattuk a programról, a főzéshez szükséges eszközök listáját, eszközöket összeírtuk, összeállítottuk a délután menetrendjét.

A műhely célja:

  • a friss tavaszi ételek megismerése, beszélgetés a meghívott vendégekkel erről,
  • közös tevékenység közben a csapatmunka kihangsúlyozásával elkészíteni a vacsorát,
  • esztétikus terítés a vacsorához,
  • vacsora

A foglalkozás felépítése is ezeknek a céloknak a megvalósítása köré épült.

Az előkészületek után, a foglalkozás elején megbeszéltük a gyerekekkel a konyhai higiénia fontosságát, melyre folyamatosan figyelnünk kell. Szétosztottuk a feladatokat, csoportokat alkottunk. Miközben folyt a munka, megbeszéltük a zöldsaláta készítésének  jellegét, és a vendégek is hozzáfűzték élményeiket. Leghamarabb a csirkemell darabolásának, sütésének folyamatát indítottuk el, majd a saláta hozzávalóinak darabolásával folytattuk a munkát. Befejezésként a salátaöntetet készítettük el. A gyerekek nagyon aktívan, és tevékenyen vettek részt, örömmel tevékenykedtek. Forgószínpadszerűen igyekeztünk megoldani azt, hogy mindenki minden tevékenységben részt vegyen.

Mindezek után a terítésre került sor. majd közösen fogyasztottuk el a vacsorát.

A gyerekek a vacsora utáni pakolásban, mosogatásban is kivették részüket.

Mindenki kedvet kapott a főződélutánokhoz, a program elérte célját, élmény volt.

A főzéshez szükséges alapanyagokat, a konyhát és a konyhai eszközöket a pályázat biztosította számunkra.


Konyhatündérek főzőműhely – 3. alkalom: Böjti ételek, túrógombóc készítése

2018.április 11.

A célcsoport tagjait, a 4. osztályos tanulókat és a Katolikus Egyház képviselőit meghívtuk a klub első foglalkozására. A tanulók szüleit tájékoztattuk a programról, a főzéshez szükséges eszközök listáját, eszközöket összeírtuk, összeállítottuk a délután menetrendjét.

A műhely célja:

  • a böjti ételek megismerése, beszélgetés a meghívott vendégekkel erről,
  • közös tevékenység közben a csapatmunka kihangsúlyozásával elkészíteni a vacsorát,
  • esztétikus terítés a vacsorához,
  • vacsora

A foglalkozás felépítése is ezeknek a céloknak a megvalósítása köré épült.

Az előkészületek után, a foglalkozás elején megbeszéltük a gyerekekkel a konyhai higiénia fontosságát, melyre folyamatosan figyelnünk kell. Szétosztottuk a feladatokat, csoportokat alkottunk. Miközben folyt a munka, megbeszéltük a túrógombóc jellegét, és a vendégek is hozzáfűzték élményeiket. Előkészítettük a masszát, majd a gombócok készítéséhez láttunk neki. A gyerekek nagyon aktívan és tevékenyen vettek részt, örömmel tevékenykedtek. Forgószínpadszerűen igyekeztünk megoldani azt, hogy mindenki minden tevékenységben részt vegyen.

Mindezek után a terítésre került sor. majd közösen fogyasztottuk el a vacsorát.

A gyerekek a vacsora utáni pakolásban, mosogatásban is kivették részüket.

Mindenki kedvet kapott a főződélutánokhoz, a program elérte célját, élmény volt.

A főzéshez szükséges alapanyagokat, a konyhát és a konyhai eszközöket a pályázat biztosította számunkra.


Konyhatündérek főzőműhely – 2. alkalom: Farsangi fánk készítése

2018. március 20.

A célcsoport tagjait, az 5. osztályos tanulókat és a helyi Nyugdíjasklub tagjait meghívtuk a következő foglalkozásra. A tanulók szüleit tájékoztattuk a programról, a főzéshez szükséges eszközök listáját, eszközöket összeírtuk, összeállítottuk a délután menetrendjét.

A műhely célja:

  • a farsangi ünnepkör jellegzetes ételének megismerése, beszélgetés a meghívott vendégekkel erről,
  • közös tevékenység közben a csapatmunka kihangsúlyozásával elkészíteni a fánkot,
  • esztétikus terítés a vacsorához,
  • vacsora

A foglalkozás felépítése is ezeknek a céloknak a megvalósítása köré épült.

Az előkészületek után, a foglalkozás elején megbeszéltük a gyerekekkel a konyhai higiénia fontosságát, melyre folyamatosan figyelnünk kell. Megbeszéltük a foglalkozás menetrendjét. Miközben folyt a munka, megbeszéltük a fánk sütésének hagyományát, és az idősek is hozzáfűzték élményeiket. A tészta hozzávalóinak előkészítése után, kezdődött az összeállítás. A gyerekek nagyon aktívan és tevékenyen vettek részt, örömmel tevékenykedtek még a dagasztásban is. A tészta kelesztésének ideje alatt megterítettünk. A fánkok szaggatásánál is mindenki tevékenykedett.

Mindezek után közösen fogyasztottuk a különböző módon ízesített fánkokat.

A gyerekek a pakolásban, mosogatásban is kivették részüket.

Mindenki számára élmény volt a délután, elértük célunkat.

A főzéshez szükséges alapanyagokat, a konyhát és a konyhai eszközöket a pályázat biztosította számunkra.


Konyhatündérek főzőműhely – 1. alkalom: Mátrai borzas szelet

2018.március 7.

A célcsoport tagjait, az 5. osztályos tanulókat és a Hagyományőrző Egyesületet meghívtuk a klub első foglalkozására. A tanulók szüleit tájékoztattuk a programról, a főzéshez szükséges eszközök listáját, eszközöket összeírtuk, összeállítottuk a délután menetrendjét.

A műhely célja:

  • a helyi jellegzetes étel megismerése, beszélgetés a meghívott vendégekkel erről,
  • közös tevékenység közben a csapatmunka kihangsúlyozásával elkészíteni a vacsorát,
  • esztétikus terítés a vacsorához,
  • vacsora

A foglalkozás felépítése is ezeknek a céloknak a megvalósítása köré épült.

Az előkészületek után, a foglalkozás elején megbeszéltük a gyerekekkel a konyhai higiénia fontosságát, melyre folyamatosan figyelnünk kell. Szétosztottuk a feladatokat, csoportokat alkottunk. Miközben folyt a munka, megbeszéltük a borzas szelet „borzas” jellegét, és az idősek is hozzáfűzték élményeiket. Előkészítettük a húst, majd a rizs készítéséhez láttunk neki. A gyerekek nagyon aktívan és tevékenyen vettek részt, örömmel tevékenykedtek. Forgószínpadszerűen igyekeztünk megoldani azt, hogy mindenki minden tevékenységben részt vegyen.

Mindezek után a terítésre került sor. majd közösen fogyasztottuk el a vacsorát.

A gyerekek a vacsora utáni pakolásban, mosogatásban is kivették részüket.

Mindenki kedvet kapott a főződélutánokhoz, a program elérte célját, élmény volt.

A főzéshez szükséges alapanyagokat, a konyhát és a konyhai eszközöket a pályázat biztosította számunkra.